Két döntős hely Riminiben

doszerk - 2024. május 3. 7:00

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Kép forrása: MATSZ

Riminiben rendezik meg a tornászok Európa-bajnokságát, melyen két dunaújvárosi versenyzőért, Mayer Grétáért és Makai Lilláért is szoríthattunk a kvalifikációs viadal csütörtöki versenynapján. A Székely Zója, Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett összeállítású csapat igyekezett kihozni magából a maximumot, s ez most két egyéni döntőre volt elég, ugyanis Székely Zója felemáskorláton, míg Péter Sára ugráson jutott be a fináléba. Egyéni összetettben Székely Zója a tizedik helyen zárt 52.032 ponttal, Mayer Gréta 49.999 egységgel a harmincegyedik helyen végzett az igen erős mezőnyben, míg válogatottunk 151.330 pontot szerezve az előkelő tizedik helyen fejezte be a csapatverseny küzdelmeit.

Elégedetten értékelte a versenyt Draskóczy Imre szövetségi kapitány és Altorjai Sándor csapatvezető is a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján.

Draskóczy Imre: – Nagyon-nagyon büszke vagyok a lányokra, az egész csapatra. A két olimpiai kvótásunk, Czifra Lili és Bácskay Csenge nélkül, és a kiemelt tornászunk, Kovács Zsófi nélkül ez a csapat kihozta magából a maximumot, és helyt állt. A két finálé pedig minden elvárásunkat felülmúlta. Ezekben a sikerekben benne van a sok beletett munka, továbbá az a csapatösszefogás, amelyet Székely Zója is mint csapatkapitány beletett ebbe az egészbe. Elismerésre méltó volt, ahogy a lányok egymást segítették, és összefogtak. Nem tudok mást mondani, minden versenyzővel elégedett vagyok, és köszönöm mindenkinek a segítségét és a munkáját.

Altorjai Sándor: – Szépen teljesítettek a lányok, elégedett vagyok. Még az Eb előtt azt nyilatkoztam, hogy nagy meglepetés lenne, ha a csapat a 8 közé be tudna jutni, végül 10. lett az együttes, ráadásul nem maradt bent rontás, úgyhogy ez is nagyszerű teljesítmény. Maximálisan ennyit lehetett elvárni a lányoktól. Arról nem is beszélve, hogy a döntős hollandok a 6. helyen csak 2 és fél ponttal vannak most a csapat előtt, és például a hiányzó Czifra Lili és Kovács Zsófia együttesen nem két fél, hanem hét és fél pontot is hozna.  Székely Zójában bíztam, hogy ott tud lenni a fináléban, apró hibák voltak a gyakiban, ezért ez még lehet jobb is a döntőben. Az ugrás pedig Péter Sárától meglepetés, az igaz, hogy a mezőnyben az ő ugrása szép magas, pontosabb leérkezéssel akár még egy pontszerző helyet is meg lehet szerezni.

A magyarok eredményei

Talaj: 22. Székely Zója 12.533, 26. Péter Sára 12.433, 38. Szilágyi Nikolett 12.200, 44. Mayer Gréta 12.166

Ugrás: 8. Péter Sára 13.149, 14. Mayer Gréta 12.916, Székely Zója 13.000, Makai Lilla 11.766

Felemáskorlás: 9. Székely Zója 13.666, 64. Mayer Gréta 11.833, 73. Szilágyi Nikolett 11.533, 90. Makai Lilla 10.933

Gerenda: 18. Székely Zója 12.833, 22. Mayer Gréta 12.800, 58. Makai Lilla 12.033, 89. Szilágyi Nikolett 11.333

Egyéni összetett: 10. Székely Zója 52.032, 31. Mayer Gréta 49.999

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.